Աղցան «Արքայախնձոր»

Բարդությունը
Միջին
Սնվելու կուրս
Ընթրիք
Ավելացվել է
0 Ճաշակի
Պղպեղ (սև)
0 Ճաշակի
Աղ
0 Ճաշակի
Մայոնեզ
0 Ճաշակի
Կանաչ սոխ
1/2 հատ
Սոխ
100 գրամ
Պանիր
3 հատ
Ձու
150 գրամ
Ընկույզ
400 գրամ
Հավի կրծքամիս
3 հատ
Կարտոֆիլ
6 հատ
Վարունգ (մարինացված)
Աղցան «Արքայախնձոր»

Ի դեպ, ընկույզի փոխարեն կարելի է նաև աղցանի ձևավորման համար օգտագործել կտրատած սունկ։

Կանաչ սոխը օգտագործել զարդարման համար։

  1. Կարտոֆիլը լվանալ, կեղևով եփել, սառեցնել, կեղևը մաքրել, անցկացնել խոշոր քերիչով: Ձվերը պինդ խաշել, հովացնել, մաքրել կեղևը և նույնպես անցկացնել խոշոր քերիչով:
  2. Հավի միսը եփել, հովացնել, միսը ոսկորներից առանձնացնել ու մանր կտրատել: Պանիրն անցկացնել քերիչով, վարունգները մանր, խորանարդաձև կտրատել, սոխը մաքրել ու մանր կտրատել:
  3. Ստացված բաղադրիչներից յուրաքանչյուրը համեմել աղով և բիբարով, ապա դասավորել օվալաձև ափսեի վրա հետևյալ շերտերով՝ կարտոֆիլ, մայոնեզ, սոխ, հավի մսի կեսը, մայոնեզ, մարինացված վարունգ, հավի մսի մնացած մասը, մայոնեզ, պանիր, ձու:
  4. Աղցանի վերին շերտը պատել մայոնեզով, վրան խիտ դասավորել կիսած ընկույզները, և աղցանի մի ծայրը զարդարել կանաչ սոխով` արքայախնձորի պոչի նման, ինչպես նկարում է:

Մեկնաբանություն չկա, արտահայտեք Ձեր կարծիքը, մեկնաբանե՛ք առաջինը!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*