Ամառային դոլմա

Բարդությունը
Բարդ
Սնվելու կուրս
Լանչ
Ավելացվել է
700 գրամ
Տավարի աղացած միս
300 գրամ
Խոզի աղացած միս
6 հատ
Լոլիկ
5 հատ
Սմբուկ
5 հատ
Պղպեղ (կանաչ)
2 հատ
Սերկևիլ
2 հատ
Սոխ
200 գրամ
Համեմ
200 գրամ
Մաղադանոս
150 գրամ
Ռեհան
2 ճ.գ
Տոմատի մածուկ
1/2 բաժակ
Բրինձ
0 Ճաշակի
Աղ
1 թեյի գդալ
Պղպեղ (սև)
1 թեյի գդալ
Պղպեղ (կարմիր)
Ամառային դոլմա
  1. Միսը խառնել աղացած սոխի և կանաչեղենի հետ, ավելացնել բրինձը, համեմել աով և պղպեղներով։ Ավելացնել մոտ կես բաժակ ջուր և լավ խառնել։
  2. Լոլիկի, պղպեղի միջուկները հանել, սմբուկը, սերկևիլը երկու կես անել և նույնպես հանել միջուկը։ Բանջարեղենների մեջ լցնել մսի խճողակը։ Պղպեղների և լոլիկների վրա դնել կտրած գլխիկները։
  3. Կաթսայի մեջ շարել սմբուկները, պղպեղները, սերկևիլը, վերջում շարել լոլիկները։ Տոմատի մածուկը ջրով բացել, ավելացնել աղ ըստ ճաշակի և լցնել դոլմայի վրա։ Ջուրը լցնել այնքան, որ բանջարեղենը ծածկվի։ Վրան դնել ափսե, փակել կափարիչով և դնել կրակին։ Եփել մարմանդ կրակի վրա, մինչև բրնձի եփված լինելը։

Մեկնաբանություն չկա, արտահայտեք Ձեր կարծիքը, մեկնաբանե՛ք առաջինը!

Добавить комментарий

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*