Բոզբաշ

Բարդությունը
Բարդ
Սնվելու կուրս
Լանչ
Ավելացվել է
1 կգ
Ոչխարի կողիկներ
100 գրամ
Սիսեռ
2 հատ
Սոխ
1 հատ
Գազար
3 հատ
Սերկևիլ
1 հատ
Կծու ծիծակ
2 թեյի գդալ
Կորիանդր
2 թեյի գդալ
Խմելի-սունելի
1 կապ
Համեմ
0 Ճաշակի
Բուսայուղ
4 պճեղ
Սխտոր
0 Ճաշակի
Աղ
0 Ճաշակի
Պղպեղ (սև)
Բոզբաշ
  1. Սիսեռը թրջել սառը աղաջրում (1 ճաշի գդալ աղ) և թողնել մնա ողջ գիշեր։ Ոչխարի կողիկները եփել մոտ 1 ժամ:
  2. Կորիանդրը մանրացնել։ Բուսայուղով տապակել արդեն եփած կողիկները, համեմել կորիանդրով և տապակել մինչև վարդագունելը։
  3. Ապա տապակած միսը լցնել մսի արգանակի մեջ։ Սիսեռը քամել և ավելացնել արգանակի մեջ։
  4. Գազարը և սերկևիլը մաքրել կեղևից, խոշոր կտրատել և լցնել արգանակի մեջ: Ավելացնել նաև կծու պղպեղը և շարունակել եփել 30 րոպե։
  5. Սոխը կիսաօղակաձև կտրատել։ Համեմը և սխտորը մանր կտրատել։
  6. Արգանակի մեջ լցնել սոխը, խմելի-սունելին և եփել ևս 2 րոպե։
  7. Վերցնել կրակից, համեմել աղով, ավելացնել համեմը և սխտորը։

One comment

  1. Knarik Piliposyan said on December 4, 2015 Reply
    Կորիանդր - Համեմ

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*