Թխվածքաբլիթ «Նազուկ»

Բարդությունը
Միջին
Սնվելու կուրս
Ընթրիք
Ավելացվել է
3 բաժակ
Ալյուր
1/2 թեյի գդալ
Խմորիչ
1/2 բաժակ
Թթվասեր
300 գրամ
Կարագ
1 բաժակ
Շաքարավազ
1 թեյի գդալ
Վանիլին
1/2 բաժակ
Ընկույզ
1 հատ
Ձվի դեղնուց
Թխվածքաբլիթ «Նազուկ»

Միջուկի համար օգտագործել 1 բաժակից մի քիչ ալյուր,1 բաժակ շաքարավազ, 100 գր կարագ, 1 թեյի գդալ վանիլին, 1 ձվի դեղնուց և կես բաժակ ընկույզ։

Օգտագործել վանիլինի էքստրակտ։

  1. Պատրաստել խմորը՝ 2 բաժակ ալյուրը մաղել խորը տարայի մեջ, ավելացնել խմորիչը և խառնել: Խմորի մեջ ավելացնել թթվասեր և 200 գր հարած կարագ: Ձեռքերով լավ խառնել խմորը: Այն չպետք է կպչի ձեռքերին: Պատրաստի խմորը տեղադրել կարագով պատված տարայի մեջ և ամբողջ գիշեր թողնել սառնարանի մեջ:
  2. Պատրաստել լցոնը՝ տարայի մեջ խառնել 1 բաժակից մի քիչ ալյուրը, ձեռքերով խառնել շաքարավազը և 100 գր կարագը: Ապա ավելացնել վանիլին և մանրեցված ընկույզ, և ևս մեկ անգամ խառնել:
  3. Խմորը հանել սառնարանից, կիսել երկու մասի, առաջին մասը մի կողմ դնել, իսկ երկրորդը դնել թեթևակի ալրապատ խոհանոցային տախտակի վրա:
  4. Բացած խմորի վրա բարակ շերտով քսել լցոնը: Ապա զգուշորեն խմորը ետ փաթաթել: Կիսել ռուլետը 10 հավասար մասերի և դնել դրանք հարթ սկուտեղի մեջ, վրան դեղնուց քսել: Այս նույն գործողությունները կատարել խմորի մյուս կեսի հետ:
  5. Տաքացնել ջեռոցը մինչև 200 աստիճան և թխվածքաբլիթները եփել մոտ 30 րոպե: Պատրաստի նազուկը դնել տափակ ափսեյի մեջ և թողնել, որ սառչի:

One comment

  1. Hratchik Nersissian said on November 27, 2015 Reply
    I always knew only to leave the dough to rise in a warm temperature,,,but here it goes into the fridge??? this is new to me...

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*