Բանանով շոկոլադե տորթ

No votes yet.
Please wait...
Նախապատրաստում
60 րոպե
Պատրաստում
60 րոպե
Բարդություն
Բարդ
Չափաբաժինը
4 անձի
Օրաբաժին
Դեսերտ
Ամսաթիվ
3 հատ
Ձու
1 բաժակ
Շաքարավազ
200 գրամ
Ալյուր
100 մգ
Կաթ
90 գրամ
Կարագ
1 պտղունց
Վանիլին
1 պտղունց
Աղ
1 թեյի գդալ
Սուրճ լուծվող
2 ճ.գ
Կակաո
1 թեյի գդալ
Սոդա
500 գրամ
Թթվասեր
3 ճ.գ
Շաքարավազ
2 ճ.գ
Թթվասեր
3 ճ.գ
Շաքարավազ
1 թեյի գդալ
Կակաո
2 հատ
Բանան
Բանանով շոկոլադե տորթ

Համեղ տորթով սուրճ կամ թեյ չխմե՞նք

Խմորի համար

  • 3 ձու
  • 1բ. շաքարավազ
  • 200գր. ալյուր
  • 100մլ. կաթ
  • 90 գր. կարագ
  • 1պտղ. վանիլ
  • 1 պտղ. աղ
  • 1 թ.գդ. լուծվող սուրճ
  • 2ճ.գդ. կակաո
  • 1թ.գդ. սոդա

Կրեմի համար

  • 500֊600գր. թթվասեր
  • 3֊5 ճ.գդ. շաքարավազ

Գլազուր

  • 2 ճ.գդ թթվասեր
  • 3 ճ.գդ. շաքարավազ
  • 1թ. գդ. կակաո

2 հատ բանան՝ միջուկի համար

Բանանով շոկոլադե տորթ

Պատրաստման եղանակը

Հարել ձուն շաքարավազի, աղի և վանիլի հետ 5 րոպե։

Բանանով շոկոլադե տորթ

Տաք կաթի մեջ լուծել սուրճը։ Կարագը թեթև հալեցնել։

Բանանով շոկոլադե տորթ

Ձվով զանգվածի մեջ ավելացնել կարագը, կաթը, սոդան և հարել։

Բանանով շոկոլադե տորթ

Ալյուրն ու կակաոն միասին մաղել ավելացնել զանգվածին, խառնել և թխել 45֊50 րոպե 180° ջեռոցում։ ( առաջին 20 րոպեն ջեռոցը չբացել, որպեսզի լավ բարձրանա խմորը)։ Պատրաստի բիսկվիթը հանել ջեռոցից, թողնել սառչի։

Բանանով շոկոլադե տորթ

Բանանով շոկոլադե տորթ

Կրեմի պատրաստման համար թթվասերն ու շաքարավազը միասին հարել։

Բանանով շոկոլադե տորթ

Գլազուրի համար բոլոր բաղադրիչները խառնել և եփել թույլ կրակի վրա մինչև դառնա միասեռ զանգված։

Բանանով շոկոլադե տորթ

Բիսկվիթը բաժանել 2֊3 շերտերի։ (Ինձ մոտ 3 շերտ ստացվեց) Բանանը բարակ շերտերով կտրատել։

Բանանով շոկոլադե տորթ

Բանանով շոկոլադե տորթ

Ներքևի և մեջտեղի շերտերի վրա քսել կրեմ, շարել բանանները իրար վրա դնել։ Վերևի շերտին կրեմ քսել, բայց բանաններ չդնել։ Վրան լցնել գլազուրը և թողնել 2 ժամ։

Բանանով շոկոլադե տորթ

Բանանով շոկոլադե տորթ

  1. Հարել ձուն շաքարավազի, աղի և վանիլի հետ 5 րոպե։
  2. Տաք կաթի մեջ լուծել սուրճը։ Կարագը թեթև հալեցնել։
  3. Ձվով զանգվածի մեջ ավելացնել կարագը, կաթը, սոդան և հարել։
  4. Ալյուրն ու կակաոն միասին մաղել ավելացնել զանգվածին, խառնել և թխել 45֊50 րոպե 180° ջեռոցում։ ( առաջին 20 րոպեն ջեռոցը չբացել, որպեսզի լավ բարձրանա խմորը)։ Պատրաստի բիսկվիթը հանել ջեռոցից, թողնել սառչի։
  5. Կրեմի պատրաստման համար թթվասերն ու շաքարավազը միասին հարել։
  6. Գլազուրի համար բոլոր բաղադրիչները խառնել և եփել թույլ կրակի վրա մինչև դառնա միասեռ զանգված։
  7. Բիսկվիթը բաժանել 2֊3 շերտերի։ Բանանը բարակ շերտերով կտրատել։
  8. Ներքևի և մեջտեղի շերտերի վրա քսել կրեմ, շարել բանանները իրար վրա դնել։
  9. Վերևի շերտին կրեմ քսել, բայց բանաններ չդնել։
  10. Վրան լցնել գլազուրը և թողնել 2 ժամ։

Դեռևս ոչ ոք չի մեկնաբանել, թողեք առաջին մեկնաբանությունը

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*